Jornades voltaiques / Des del 2018, l’Associació programa i produeix quatre Jornades voltaiques a la plaça de l’Assumpció. Es tracta de quatre esdeveniments a l’espai públic en què es combina més d’una quarantena de parades d’obres, productes i serveis de professionals de diferents sectors creatius, amb una programació expositiva i formativa centrada en les quatre temàtiques de les Jornades.

Centrem l’oferta expositiva, formativa i de paradistes de cada jornada en una temàtica concreta:​

Art i artesania (març)

Amb la col·laboració de Resiliance i l’Ateneu cooperatiu de terres gironines.

Redescobreix la bellesa i el valor del treball manual i el coneixement de tècniques específiques que aporten un major al·licient en el disseny i la producció d’objectes funcionals o decoratius. En aquesta Jornada Voltaica trobaràs propostes vinculades a la recuperació d’oficis i tècniques artístiques, treballades des de la sostenibilitat, i allunyades dels processos industrials de fabricació.

Bioconstrucció i sostenibilitat (juny)

Comptem amb la participació de col·lectius i professionals com Germen Arquitectura, Escola Origens, Cemprotecta, Grup Greta, De Mans a Terra, Esfèric, Pam a Pam i Pura Terra.

Creativitat i responsabilitat ambiental per construir un futur més sostenible. En aquesta jornada coneixeràs propostes artístiques, artesanes, constructives, etc. que ofereixen respostes a la prevenció i reducció de l’impacte ambiental dels processos de producció i, alhora, promouen l’ús de materials saludables i sostenibles, o recuperats. També organitzem taules rodones, activitats pedagògiques, demostracions de processos creatius i propostes expositives per a fomentar la trobada entre professionals.

Il·lustració, animació i arxiu (setembre-octubre)

La realitzem en col·laboració amb l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), Marcel Piè (Taller Estampa) i El Taller del Barri-Acadèmia de còmic.

Submergeix-te en un món d’inspiració visual sense límits!

En aquesta Jornada voltaica reivindiquem la feina realitzada per il·lustradors de diversos àmbits (còmic, premsa, científic, producte il·lustrat, etc.), creadors d’animació i artistes visuals que treballen des de l’apropiacionisme (collage, found footage, etc.), i alhora fomentem la trobada amb professionals del sector mitjançant conferències, exposicions i activitats pedagògiques.

Disseny de producte i artesania digital (desembre)

En la que també hi participen el col·lectiu d’artistes i fabricadors digitals com Playmodes, Nicolás Saganias, La Fàbrica Fabulosa, Fusteria digital i WTFold. Coneix al creador i suma’t al consum responsable i de proximitat. Edició especial de Nadal amb més d’una treintena de parades dedicades a promoure la venda de productes funcionals i decoratius de creadors que combinen l’artesania tradicional amb els avenços tecnològics i digitals, el disseny de qualitat i la innovació creativa.

Des de 2016, a més, dissenyem la programació musical en col·laboració amb el Black Music Festival, l'(a)phònica El Festival de la veu de Banyoles i el NEU! Festival no internacional de música i altres arts.

Jornades voltaiques 2024