Iniciació a la fusteria (ofici, taller, materials i eines)_ Iraia Mir

ARTS, OFICIS I NOVES ARTESANIES. TALLERS de l’Associació Cultural La Volta. Dirigits a INFANTS I JOVES (de 6 a 18 anys). Centres educatius de primària i secundària

ARTS, OFICIS I NOVES ARTESANIES

TALLERS de l’Associació Cultural La Volta

Dirigits a INFANTS I JOVES (de 6 a 18 anys)

Centres educatius de primària i secundària

 

L’ofici de la fusteria és mil·lenari, i els mobles i els complements de fusta han sigut i són testimonis de la nostra història. Aquest taller vol apropar la fusteria als infants i joves de primària i secundària des de diferents perspectives: la vivència de la persona artesana com a opció laboral, la perspectiva de gènere, els diferents àmbits i maneres de treballar la fusta, el procés de creació: de l’arbre al moble, les històries dels mobles que tenim a casa i, per últim, aconseguir una primera experiència de tocar la fusta i treballar-la per crear un penjador de claus o d’estris.

 

Objectius:

  • Tenir un primer contacte amb l’ofici de fusteria i el taller, i també amb les eines i els seus usos.
  • Reflexionar al voltant del món de la fusta i dels mobles que tenim a casa.
  • Conèixer el procés de producció: de l’arbre al moble.
  • Experimentar amb la fusta tot creant una petita peça per a la llar.

 

Continguts:

  • Introducció a l’ofici: la fusta i la fusteria.
  • Visionament d’un vídeo.
  • Reflexió participativa per compartir coneixements previs sobre la fusta i els mobles.
  • Procés de creació d’un penjador d’estris.

 

Iraia Mir:

Fustera feminista que treballa la fusta natural en diferents formats. Dissenya, crea i ven els seus productes fets a mida per a particulars. Forma part de diferents entitats i empreses de transformació social, cultural i feminista. La seva metodologia es basa en l’empatia cap als seus clients per tal que les peces creades siguin les més adequades a les seves necessitats. També centra part de la seva pràctica professional a la divulgació de l’ofici de fusteria impartint tallers en clau feminista i d’economia social.

 

Compartir