
Cultura comunitària i territoris
Un dels reptes de La Volta és continuar treballant per ampliar les col·laboracions i sinergies més enllà de la ciutat de Girona. En aquest sentit, hem estat convidades pel FAACCC (Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya) a participar en el grup anomenat “descentralitzades”, conformat per l’Associació Atòmica, Gargar Festival, Lo relacional, Centre d’art La Panera, ConArte internacional, ArteEscena, Musicoop, Museu de la Vida Rural, i Basket Beat. Aquest grup està treballant, des de l’any passat fins a la celebració del festival els dies 5,6 i 7 d’octubre de 2023, tot pensant accions conjuntes en els diferents territoris. En aquesta edició, el festival reivindica la irreverència, el sentit de l’humor i la celebració com a formes polítiques, artístiques i pedagògiques que confrontin la despolitització de les nostres accions i pràctiques com a ciutadanes.
Amb motiu de la publicació de l’estudi “Les arts comunitàries a Catalunya. Una primera aproximació quantitativa i algunes preguntes”. Realitzat i redactat per Nicolás Ortiz Brieva i Josep Dt. Aragay Borràs del projecte Basket Beat, FAACCC i Artibarri, amb el suport de la Xarxa Artibarri.
El projecte de La Volta participa en el debat obert “Cultura comunitària i territoris” que tindrà lloc el pròxim 5 de maig de 10 a 12 al cinema Kursaal del poble de Penelles (Lleida) amb Roser Sanjuan Plana, Cristian Añó Frohlich, Quim Moya Matas, Marta Ricart Masip i Javier Rodrigo Morales.