Can cocollona

Slow Travel

A l’estiu del 2018 el barri de Sant Narcís inicià un viatge, un viatge molt llunyà però sense moure’s del seu indret, aquest indret tan especial amb tanta identitat pròpia, i és que a Sant Narcís va néixer Can Cocollona.

El viatge s’inicià ensenyant i mostrant al món, més imperiós que mai, l’orgull de barri: la seva peculiar arquitectura de casetes blanques,  voreres enjardinades, aquest “poble” (així ho considerem els que hi vivim) annexat a Girona, els seus comerços locals, el seu dia a dia de veïns saludant-se pels carrers, bars on encara es juga a cartes, daus, dominó … on sembla que s’ha aturat el temps, botigues de terceres generacions compartint el seu coneixement. En un raconet d’aquest barri s’allotja gent de  Canadà, Austràlia, Japó, Malàisia, Singapur, Islàndia, Lituània, … De qualsevol lloc on us pugueu imaginar però d’una manera diferent i peculiar, d’una manera “Slow”.

Què és viatjar “Slow”?

Allò important és submergir-se i experimentar l’experiència autèntica durant els viatges. “Viure com un més”, adoptar nous ritmes de vida i establir relacions autèntiques amb la gent local. Aquests són els punts claus de viatjar “slow” i això és el que ofereix Sant Narcís i Can Cocollona des del moment que vam obrir la porta als viatgers que s’allotgen amb nosaltres.

Slow travel és sinònim de sostenibilitat perquè el seu objectiu és provocar el menor impacte ecològic possible. Allò més important és mimetitzar-se amb l’entorn, la cultura i establir relacions autèntiques.

Un dels pilars d’aquesta filosofia és simplement apreciar el moment, entotsolar-se o aprofundir en les converses que establim amb altres viatgers o gent local.

Sentir-se com a casa encara que un estigui a milers de quilòmetres.

Una altra característica d’aquest concepte de viatge és buscar llocs i destins allunyats de les massificacions turístiques. És per això que Sant Narcís és un barri ideal, sense adonar-se, per a la filosofia “Slow”. No es tracta de convertir el barri per als turistes sinó que els turistes es converteixin en un veí més durant la seva estada. La seva intenció és comprar on els veïns ho fan, xerrar amb ells, menjar el menjar d’aquí, integrar-se en el dia a dia de la gent local, allunyats de les massificacions, conèixer els seus costums, tradicions, gastronomia.

I és que Sant Narcís té molt de tot això per oferir!

Compartir