EL MEOLLO. Fotoperiodisme avui. Taller teòric-pràctic amb Mar Sánchez Rial

Xerrada presentació: divendres 28 de juny (18 h)/ Taller fotoperiodisme: dissabte 29 de juny (10 a 17 h)

EL MEOLLO. Fotoperiodime avui. Taller teòric-pràctic

L’experiència dels col·lectius fotogràfics

Coordina: Mar Sánchez Rial

Convida: Col·lectiu Manifiesto

 

El Meollo

Pensar el fotoperiodisme avui implica, necessàriament, reflexionar sobre una pràctica que es troba en múltiples encreuaments que van des del paradigma de la postveritat, els avenços de la tecnologia digital, les constants crisis humanitàries, els monopolis dels mitjans hegemònics, fins a la comunicació global, la perspectiva de gènere i l’ús de les xarxes socials. La llista segueix però tot sembla indicar que el fotoperiodisme, tal i com el coneixíem fins a finals del s.XX ja no existeix.

Una resposta a aquest fenomen de transformació es pot trobar en les experiències de col·lectius fotogràfics, que formen part del renaixement de col·lectius artístics i comunicacionals. El Meollo és una invitació a reflexionar sobre aquesta manera de treballar i comunicar que parteix d’una experiència tradicionalment individual com és la fotografia, si més no en aparença, que avui dia tendeix a la construcció de mirades col·lectives.

El taller es presenta com una proposta teòric-pràctica que implica pensar el fotoperiodisme i el renaixement dels col·lectius fotogràfics com a resposta al seu context, no només socio-polític, sinó també cultural i inclòs en narratives globals. Durant el taller es faran exercicis de narració col·lectiva a partir dels seus reptes i potencialitat. El Meollo consta de dues fases: una xerrada de presentació del taller a càrrec de la pròpia docent i del col·lectiu al qual pertany, amb una projecció de material fotogràfic i audiovisual, i una segona fase que consisteix d’una jornada intensiva de set hores que inclou visionat, material teòric i experiència de treball col·lectiu.

Dies i horaris:

Xerrada-presentació

Divendres 28 de juny a les 18 h (sessió gratuïta)

Taller

Dissabte 29 de juny de 10 a 17 h

Preu: 40€/ soci La Volta 30€

Lloc: Plaça de l’Assumpció, 25

Inscripcions: info@femlavolta.cat

Compartir