Taller de fotografia sense càmera Lumen Print_Mireia Ferron

Dissabte 29 de maig a les 11 h a la Plaça de l'Assumpció 25

Més enllà de la fotografia a través d’una càmera, es troben tot un seguit de tècniques i processos fotogràfics que no la necessiten per a copsar una imatge fotogràficament. Aquests processos tècnics, de naturalesa analògica i vinculats a l’origen de la fotografia, generen un tipus d’imatge que rep el nom de “fotograma”. Són tècniques experimentals que gaudeixen d’un gran ventall de possibilitats expressives i creatives. Aquest és el cas del lumen print, una tècnica que es basa en l’ús de paper fotogràfic fotosensible el qual utilitzarem per enregistrar la forma, la textura i el joc d’opacitats que ens ofereix un objecte, un element natural, un dibuix o un negatiu.

Mireia Ferron fotògrafa especialitzada en fotografia analògica i llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona planteja aquest taller sobre la tècnica fotogràfica del Lumen Print basant la sessió en un procés d’introducció, descoberta, experimentació creativa i de joc amb el material i els elements que aportarà per a la sessió. Els participants podran conèixer les bases a partir de les quals podran apropar-se, provar i (re)pensar el procés de producció d’una imatge des d’una perspectiva diferent de l’habitual.

Aquest taller va dirigit a tota persona que tingui interès o curiositat tant per la fotografia creativa com per les tècniques fotogràfiques del sector analògic. No cal tenir experiència prèvia en coneixements de fotografia.

Dia: dissabte 29 de Maig 

Hora: 11-13h

Lloc: Laboratori de fotografia La Volta (Plaça de l’Assumpció núm.25) i El Secret del Bosc 

Participants: 8 persones

Edat: a partir de 16 anys

Material opcional: si la persona participant vol portar algun objecte personal, dibuix, negatiu o element natural que vulgui utilitzar durant la sessió serà benvingut

Preu: 25€ (material inclòs)

Inscripcions: info@femlavolta.cat

Compartir