Cadàver exquisit: un joc surrealista d’estampació, de Marta Salvador i Mailen Navas

Cadàver exquisit: un joc surrealista amb la tècnica de l’estampació

Marta Salvador i Mailen Navas

El cadàver exquisit és una pràctica artística popularitzada a principis del s.XX pel moviment surrealista en què un grup de persones escriu o dibuixa una composició en seqüència sense saber del tot què ha escrit o dibuixat qui l’ha precedit. En aquest taller es materialitzarà el cadàver exquisit en un mural col·lectiu per explorar la realitat inconscient del grup creador. L’obra col·lectiva serà elaborada mitjançant els procediments de l’estampació, la creació de segells i l’ús de materials domèstics. Aprendrem a estampar posant en pràctica exercicis lúdics i experimentals al servei d’una composició mural col·lectiva oberta a l’atzar i basada en el joc del cadàver exquisit.

Marta Salvador:

Artista visual i il·lustradora. És llicenciada en Belles Arts per a la Universitat de Barcelona i tècnica superior d’Il·lustració i Disseny Gràfic per a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella. Durant els seus anys de trajectòria artística ha rebut premis i ha estat beneficiària d’ajuts i beques a la creació, ha participat en exposicions individuals i col·lectives, i ha centrat bona part de la seva activitat professional en la comercialització de la seva obra i en la realització de tallers i cursos.

Mailen Navas

Artista visual nascuda a Argentina i establerta a Catalunya. És dissenyadora gràfica i il·lustradora independent. Es va iniciar en el món de la il·lustració treballant en el mercat editorial i musical per a diferents marques i projectes. És professora d’arts plàstiques i ha impartit tallers i cursos a Llatinoamèrica i Europa. La seva pràctica artística explora diferents llenguatges com la il·lustració, el gravat o la pintura mural i se centra temàticament en l’univers femení i la naturalesa. 

 

Compartir